:: Čaj


JAPONSKÉ LITINOVÉ KONVICE IWACHU


Logo IwachuIwachuLogo Iwachu

Tato tradiční japonská konev se používá na přípravu čaje a saké. Její tradice se opírá o starou kulturu japonského národa, kdy sloužila jako předmět, který zceloval celou rodinu při japonských obřadech.

Tato rodinná památka, byla a nadále zůstává součást dědictví. Firma IWACHU, je pokládána v Japonsku za jednu z nejkvalitnějších a nejuznávanějších firem, zabývajícími se výrobou konví. IWACHU je známa tím, že si zakládá na tradičním materiálu - (kovová slitina jejíž vlastnost spočívá v tom, že udržuje teplo 3x tak déle než ostatní materiály) a tvaru, který vychází ze staré japonské kultury.

Všechny konvice Iwachu mají svou obchodní značku. Při nákupu konvice Iwachu se o této značce přesvědčete.

Výrobní proces konvice Iwachu:
  1. Příprava formy Je připravena dvoudílní forma
  2. Naplnění formy Do spodní části formy se nalije 1500 cl tekutého železa
  3. Rozbití formy Rozbitím vnitřní a vnější části formy je vyproštěna konvice
  4. Ohlazení hran Jakékoliv hrubé (ostré) okraje jsou zbroušeny
  5. Smaltování nitra Vnitřní část konvice je smaltovaná
  6. Zdobení vnějšku Vnější část konvice je barvena
  7. Očištění výrobku Jakákoliv přebytečná barva je odstraněna suchou látkou
  8. Kontrola Pak následuje hloubková kontrola a pečlivé zabalení konvic
Jak správně konvice používat:
  1. Před použitím nejdříve:
    • Pořádně vymyjte horkou vodou
    • Pokud je konvice stále teplá vytřete vnitřek i vnějšek suchou utěrkou
  2. Při běžném používání věnujte pozornost následujícímu:
    • Nikdy nezahřívejte nad otevřeným plamenem
    • Pokud použijete stolní vařič, zapněte ho na nízkou teplotu
    • Nikdy nedávejte do mikrovlnné trouby
    • Nikdy nepoužívejte žádné čistící prostředky, pouze vodu
    • Nenechávejte v konvici žádný čaj ani vodu a po každém použití je důkladně osušte
    • Vždy utřete vnější povrch suchou utěrkou doku je konvice teplá
    • Vyhýbejte se kontaktu se solí a olejem
    • Pokud je konvice teplá nikdy ji náhle nezchlazujte
    • Vnitřní část konvice je glazovaná proto vyberte takové kuchyňské náčiní, kterým glazuru nemůžete poškrábat