:: Čaj


Nástěnka

Vyjadřete se k těmto stránkám, čajovně a všemu co s námi souvisí, zanechte vzkaz nám či jiným návštěvníkům, máte-li chuť, čas i čím přispět.
My rádi obdržíme onu pověstnou "zpětnou vazbu" například touto cestou a někdo jiný si zase rád přečte Váš názor.
Tedy neváhejte a pište.
DĚKUJEME.

Text nového vzkazu:

Jméno:  Email: 

HELMUT   (22.03.-15:22)
tibetvbrne.cz
Petr   (22.03.-14:25)
marže...Mají trvale min. 2 čajovníky+konvičky atd. a k tomu drsný nájem v centru...A s kým si to proboha srovnával?
Helmut   (22.03.-13:47)
Předražené téměř vše, zkrátka marže jak "sviňa". Doufám, že přibude nějaká konkurence ať z nás neděláte "voly"
prOKeš pravoslav   (20.03.-03:47)
Hallo!
Až budu zase někdy na návštěvě ve svém rodném městě, rád se u Vás zastavím. Všechno to zní pěkně - jen ne v německé verzi! Který nešťastník Vám to překládal? Je to dosti hrozné.
Ale stejně: všechno dobré přeje slk
Petr   (15.03.-14:20)
děkuji, je mi to jedno. Do ČR se také přivážejí kvalitní čaje. Chtěl jsem jen vědět protože některé čajovny se hclubí že si čaje přivezli sami atd...Samozřejmě některým čajovnám to věřím (guan yin, cha dao)
Živnostník   (15.03.-00:18)
Petře, vozit si čaje sami ze země původu je pro jednu čajovnu krajně neekonomické a stejně bychom nebyli pro producenty partnery - možná bychom uspěli někde na tržišti. Dodavatelů máme samozřejmě více, ale jedná se o velkoobchody v ČR.
Petr   (14.03.-12:47)
Dobrý den, dovážíte si i některé čaje sami ze země původu, nebo jen kupujete čaje od DČ a čajdó?
Živnostník   (01.03.-00:08)
Avisi, pokud Tibetským čajem rozumíme způsob přípravy (dle tradice nejčastěji čínský puer) a ne jiné, zhusta komerční názvy, jde o využití čaje jako suroviny spíše místo zeleniny - výsledkem je spíše polévka (máslo, sůl atd.)než čaj v našem pojetí. Vlastní zkušenosti nemáme, od jiných víme, že se většinou jedná o rodinné recepty Tibeťanů a často je v kotlíku povařeno vše, co dům dal. Doporučujeme navštívit přípravu tibetského čaje v Komenského sadech v Ostravě v sobotu 10. 3. v 15 hodin, kde se jistě sejde více lidí, kteří mohou předat osobní zkušenost.
avis   (26.02.-18:38)
Chci se zeptat na Tibetský čaj a na jeho rozmanité, někdy až kulinářské, možnosti přípravy. Máte nějaké tipy nebo zkušenosti? Díky.

Živnostník   (25.02.-23:27)
Mysticu, nedá.
Mystic   (25.02.-20:51)
Dobry den, da se u vas zakourit vodni dymka?
laura   (11.02.-17:38)
dekujeme za prijemne mistecko.
Živnostník   (30.01.-00:26)
Pro Petera: Dle údajů dovozců je to 22 let, je výborný a v degustaci se mezi puery umístil na druhém místě (ze 42 vzorků). Donedávna jsme měli také skvělý, údajně stoletý, o čemž se však už dá směle pochybovat. Podle informací dovozců neexistuje v Číně zaručený systém, který by garantoval skutečné stáří u jednotlivých puerů. Když v této zemi napodobují cokoli a v jakémkoli rozsahu, proč by se to zrovna čaji mělo vyhýbat. Proto se při výběru orientujeme především podle chuti (a ceny), údaje o stáří bereme jako legendu bez většího významu. Pokud Vám bude někdo tvrdit, že má stopadesátiletý puer, těžko mu dokážete, že lže.
Peter   (29.01.-15:51)
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jaké jsou vaše nejstarší pu-erhy. Děkuji
Živnostník   (09.01.-22:32)
Avisi,není mi jasný pojem "je přípustné" - žádná čajová inspekce neexistuje a tak v této oblasti se experimentům meze nekladou. Pokud výsledek pijákovi chutná a vyhovuje, tak je přípustné vše. V běžných podmínkách se čajem nemůžete předávkovat. Velmi silné čaje o menším objemu se třeba používají v situacích, kdy potřebujete povzbudit duši i tělo, ale nemáte možnost si následně odskočit (ne každý ale silnější koncentraci dobře snáší). Délka luhování je také podle individuální chuti a použití - normy EU mlčí (a doufejme že mlčet i budou). Jen je třeba mít na paměti, že velmi silný čaj není (podobně jako káva) zdrojem tekutin - spíše naopak (opatrně v parném létě).
avis z Třeště   (09.01.-19:42)
Je přípustné u Pu-erhu či Liu baa, tak jako u ostatních vícenálevových čajů, zvícenásobit dávkování? Zkracuje se tím pádem také i doba luhování? Případně asi tak na kolik? Díky.
Petr   (07.01.-15:03)
Děkuji moc
Živnostník   (04.01.-23:36)
Petře, hlavní sezóna kvalitních čajových sklizní je v období našeho jara a léta, má to však své vyjímky. Z uvedených čajů nejvíce záleží na čerstvosti u Darjeelingu, tam lze očekávat zástupce z první sklizně koncem března, plná sezona je duben, květen (pak jsou však ještě další sklizně v létě a na podzim). Zasílání aktuálních informací o čeststvých sklizních, dorazivších do ČR, je možné získat po zaregistrování např. na stránkách tea.cz(ovšem jen sortiment Dobrých čajoven). Jako studijní materiál vřele doporučujeme vynikající obrazovou publikaci o čaji ze všech možných úhlů - Thomovi: Příběh čaje - tam se vše dozvíte.
Petr   (04.01.-15:09)
šťastný nový rok, myslel jsem kdy se tak sklízí.... ne zrovny kdy vy odebíráte od asiátů a ostatních firem. Tak bych například chtěl vědět kdy se zklízí gao shan, darjeeling nebo sencha. moc vám děkuju za pochopení...
Lk   (02.01.-08:32)
...a dobrý rok 07, pevné zdraví a veselou mysl přeji všem a čajovně hodně čajechtivých a čajechtivým nespočet hezkých chvil nad šálky lahodných výluhů...



Vyhrazujeme si právo na odstranění příspěvků obsahujících nesouvisející informace (spamy, reklamy, apod.),
nebo příspěvky překračující míru našeho vkusu. Děkujeme za pochopení.