:: Čaj


Nástěnka

Vyjadřete se k těmto stránkám, čajovně a všemu co s námi souvisí, zanechte vzkaz nám či jiným návštěvníkům, máte-li chuť, čas i čím přispět.
My rádi obdržíme onu pověstnou "zpětnou vazbu" například touto cestou a někdo jiný si zase rád přečte Váš názor.
Tedy neváhejte a pište.
DĚKUJEME.

Text nového vzkazu:

Jméno:  Email: 

Živnostník   (22.03.-16:38)
Helmute, máme prý předraženo téměř vše - ale s Tibetem v Brně máme podobných snad jen 5 % zboží (naše konvičky jsou většinou větší, ale to jaksi uniklo pozornosti), tak kde je to "vše"? Ostrava dychtí po tom, až si obchod otevřete Vy. Jistě budete prodávat i za míň, když budete mít zdarma nájem, vybavení prodejny, nebudete nic platit zaměstnancům, státu a budete to dělat bez nároku na odměnu. Že nás to dřív nenapadlo, když je to tak snadné!
HELMUT   (22.03.-15:22)
tibetvbrne.cz
Petr   (22.03.-14:25)
marže...Mají trvale min. 2 čajovníky+konvičky atd. a k tomu drsný nájem v centru...A s kým si to proboha srovnával?
Helmut   (22.03.-13:47)
Předražené téměř vše, zkrátka marže jak "sviňa". Doufám, že přibude nějaká konkurence ať z nás neděláte "voly"
prOKeš pravoslav   (20.03.-03:47)
Hallo!
Až budu zase někdy na návštěvě ve svém rodném městě, rád se u Vás zastavím. Všechno to zní pěkně - jen ne v německé verzi! Který nešťastník Vám to překládal? Je to dosti hrozné.
Ale stejně: všechno dobré přeje slk
Petr   (15.03.-14:20)
děkuji, je mi to jedno. Do ČR se také přivážejí kvalitní čaje. Chtěl jsem jen vědět protože některé čajovny se hclubí že si čaje přivezli sami atd...Samozřejmě některým čajovnám to věřím (guan yin, cha dao)
Živnostník   (15.03.-00:18)
Petře, vozit si čaje sami ze země původu je pro jednu čajovnu krajně neekonomické a stejně bychom nebyli pro producenty partnery - možná bychom uspěli někde na tržišti. Dodavatelů máme samozřejmě více, ale jedná se o velkoobchody v ČR.
Petr   (14.03.-12:47)
Dobrý den, dovážíte si i některé čaje sami ze země původu, nebo jen kupujete čaje od DČ a čajdó?
Živnostník   (01.03.-00:08)
Avisi, pokud Tibetským čajem rozumíme způsob přípravy (dle tradice nejčastěji čínský puer) a ne jiné, zhusta komerční názvy, jde o využití čaje jako suroviny spíše místo zeleniny - výsledkem je spíše polévka (máslo, sůl atd.)než čaj v našem pojetí. Vlastní zkušenosti nemáme, od jiných víme, že se většinou jedná o rodinné recepty Tibeťanů a často je v kotlíku povařeno vše, co dům dal. Doporučujeme navštívit přípravu tibetského čaje v Komenského sadech v Ostravě v sobotu 10. 3. v 15 hodin, kde se jistě sejde více lidí, kteří mohou předat osobní zkušenost.
avis   (26.02.-18:38)
Chci se zeptat na Tibetský čaj a na jeho rozmanité, někdy až kulinářské, možnosti přípravy. Máte nějaké tipy nebo zkušenosti? Díky.

Živnostník   (25.02.-23:27)
Mysticu, nedá.
Mystic   (25.02.-20:51)
Dobry den, da se u vas zakourit vodni dymka?
laura   (11.02.-17:38)
dekujeme za prijemne mistecko.
Živnostník   (30.01.-00:26)
Pro Petera: Dle údajů dovozců je to 22 let, je výborný a v degustaci se mezi puery umístil na druhém místě (ze 42 vzorků). Donedávna jsme měli také skvělý, údajně stoletý, o čemž se však už dá směle pochybovat. Podle informací dovozců neexistuje v Číně zaručený systém, který by garantoval skutečné stáří u jednotlivých puerů. Když v této zemi napodobují cokoli a v jakémkoli rozsahu, proč by se to zrovna čaji mělo vyhýbat. Proto se při výběru orientujeme především podle chuti (a ceny), údaje o stáří bereme jako legendu bez většího významu. Pokud Vám bude někdo tvrdit, že má stopadesátiletý puer, těžko mu dokážete, že lže.
Peter   (29.01.-15:51)
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jaké jsou vaše nejstarší pu-erhy. Děkuji
Živnostník   (09.01.-22:32)
Avisi,není mi jasný pojem "je přípustné" - žádná čajová inspekce neexistuje a tak v této oblasti se experimentům meze nekladou. Pokud výsledek pijákovi chutná a vyhovuje, tak je přípustné vše. V běžných podmínkách se čajem nemůžete předávkovat. Velmi silné čaje o menším objemu se třeba používají v situacích, kdy potřebujete povzbudit duši i tělo, ale nemáte možnost si následně odskočit (ne každý ale silnější koncentraci dobře snáší). Délka luhování je také podle individuální chuti a použití - normy EU mlčí (a doufejme že mlčet i budou). Jen je třeba mít na paměti, že velmi silný čaj není (podobně jako káva) zdrojem tekutin - spíše naopak (opatrně v parném létě).
avis z Třeště   (09.01.-19:42)
Je přípustné u Pu-erhu či Liu baa, tak jako u ostatních vícenálevových čajů, zvícenásobit dávkování? Zkracuje se tím pádem také i doba luhování? Případně asi tak na kolik? Díky.
Petr   (07.01.-15:03)
Děkuji moc
Živnostník   (04.01.-23:36)
Petře, hlavní sezóna kvalitních čajových sklizní je v období našeho jara a léta, má to však své vyjímky. Z uvedených čajů nejvíce záleží na čerstvosti u Darjeelingu, tam lze očekávat zástupce z první sklizně koncem března, plná sezona je duben, květen (pak jsou však ještě další sklizně v létě a na podzim). Zasílání aktuálních informací o čeststvých sklizních, dorazivších do ČR, je možné získat po zaregistrování např. na stránkách tea.cz(ovšem jen sortiment Dobrých čajoven). Jako studijní materiál vřele doporučujeme vynikající obrazovou publikaci o čaji ze všech možných úhlů - Thomovi: Příběh čaje - tam se vše dozvíte.
Petr   (04.01.-15:09)
šťastný nový rok, myslel jsem kdy se tak sklízí.... ne zrovny kdy vy odebíráte od asiátů a ostatních firem. Tak bych například chtěl vědět kdy se zklízí gao shan, darjeeling nebo sencha. moc vám děkuju za pochopení...



Vyhrazujeme si právo na odstranění příspěvků obsahujících nesouvisející informace (spamy, reklamy, apod.),
nebo příspěvky překračující míru našeho vkusu. Děkujeme za pochopení.