:: Čaj


  Objednávek: 0 ks za 0 Kč

 Prodej čaje


Počet nalezených položek: 16
 Stálá nabídka - Čaje čínské zelené
Čaje čínské zelené
Long jing „Tiger Spring"  (Čína - Zhejiang )
Dračí studna „Tygří pramen"© - Nejvyšší třída slavné sorty čaje z okolí města Hangzhou, nesoucí název kultovního místa všech milovníků tohoto čaje v horách Tiyun, kde dle legendy pramení ta nejlepší voda pro Long Jing. Tento čaj je zpracováván výhradně ručně a je označován jako špička mezi čínskými zelenými čaji vůbec. Chutná a voní velejemně i po několika (zpravidla třech) zalitích. Tento čaj je vhodný pro setkání a rozhovor s nejmilejšími přáteli.
 PŘÍPRAVA ČAJE   (Počet nálevů: 3)
MNOŽSTVÍ ČAJE:
Přibližně 6 g na 0,5l, což jsou přibližně 3 čajové lžičky. (U některých čajů je třeba díky větší načechranosti počet lžiček zdvojnásobit pro nabrání stejné váhy).
TEPLOTA VODY A ČAS LOUHOVÁNÍ:
Voda 65-70°C, luhovat přibližně 2 minuty. U kvalitnějších čajů je možné připravit další nálevy. Použijeme k tomu teplejší vodu - 2.nálev 80°, 3.nálev 90°C.
  sypaný po 100g za 480 Kč


Čaje čínské zelené
Dian Lu Wen Shan Mao Feng  (Čína - Yunnan )
„Vzpomínka na čajového krále"© - Jiskřivý světlezelený nálev dává prožít v šálku neopakovatelné rozkoše z chuti a vůně, nenapodobitelné žádným jiným čajem. Vysoce ušlechtilý vzhled, ochmýřený dlouhý tipsový list, pevně podélně svinutý. Neztrácí nic ze své jedinečnosti i po několika (zpravidla třech) nálevech. Vhodný, když nechceme dovolit dlouhé chvíli vysvléci nás z kůže.
 PŘÍPRAVA ČAJE   (Počet nálevů: 3)
MNOŽSTVÍ ČAJE:
Přibližně 6 g na 0,5l, což jsou přibližně 3 čajové lžičky. (U některých čajů je třeba díky větší načechranosti počet lžiček zdvojnásobit pro nabrání stejné váhy).
TEPLOTA VODY A ČAS LOUHOVÁNÍ:
Voda 65-70°C, luhovat přibližně 2 minuty. U kvalitnějších čajů je možné připravit další nálevy. Použijeme k tomu teplejší vodu - 2.nálev 80°, 3.nálev 90°C.
  sypaný po 100g za 480 Kč


Čaje čínské zelené
Yunnan lu cha  (Čína  - Yunnan )
Nefermentovaná podoba známého červeného čaje ze slavné jihočínské produkce stejnojmenné provincie Yunnan. Tříděné, rovnoměrně svinuté lístky světle zelené barvy, sytě trávová vůně čerstvého zeleného čaje a plná, lehce svíravá chuť. Připravujeme jej na dva nálevy. Čaj k běžnému popíjení, znamenitý k sušeným rybám.
 PŘÍPRAVA ČAJE   (Počet nálevů: 2)
MNOŽSTVÍ ČAJE:
Přibližně 6 g na 0,5l, což jsou přibližně 3 čajové lžičky. (U některých čajů je třeba díky větší načechranosti počet lžiček zdvojnásobit pro nabrání stejné váhy).
TEPLOTA VODY A ČAS LOUHOVÁNÍ:
Voda 65-70°C, luhovat přibližně 2 minuty. U kvalitnějších čajů je možné připravit další nálevy. Použijeme k tomu teplejší vodu - 2.nálev 80°, 3.nálev 90°C.
  sypaný po 100g za 160 Kč


Čaje čínské zelené
Tai Ping Hou Kui  (Čína - An hui)
"Opičí náčelník", typické dlouhé ploché a bezchybně čisté listy Opičího krále, které procházejí velmi pracným a přísným procesem třídění, nemají tendenci hořknout a ponechávájí si plnou chuť a vůni i s pozdějšími nálevy. Čaj chutná po orchidejích a takto aromatizován je zcela přírodně díky tisícům divokých orchidejí kvetoucích v jeho blízkosti.
 PŘÍPRAVA ČAJE   (Počet nálevů: až 3)
MNOŽSTVÍ ČAJE:
Přibližně 6 g na 0,5l, což jsou přibližně 3 čajové lžičky. (U některých čajů je třeba díky větší načechranosti počet lžiček zdvojnásobit pro nabrání stejné váhy).
TEPLOTA VODY A ČAS LOUHOVÁNÍ:
Voda 65-70°C, luhovat přibližně 2 minuty. U kvalitnějších čajů je možné připravit další nálevy. Použijeme k tomu teplejší vodu - 2.nálev 80°, 3.nálev 90°C.
  sypaný po 100g za 480 Kč


Čaje čínské zelené
Tai mu long cha  (Čína - Zhejiang, Anhui )
"Dračí oči"© - Drobné kuličky velejemného čaje, které se při opakovaných nálevech v čajové sklenici (1,5 dcl) postupně rozvíjejí tak, jak raší čajový pupen na plantáži. Obsahuje ručně svinované tipsy a nejjemnější lístky zeleného čaje. Vhodný, když nevěříte vlastním očím.
 PŘÍPRAVA ČAJE   (Počet nálevů: minimálně 3)
MNOŽSTVÍ ČAJE:
Přibližně 6 g na 0,5l, což jsou přibližně 3 čajové lžičky. (U některých čajů je třeba díky větší načechranosti počet lžiček zdvojnásobit pro nabrání stejné váhy).
TEPLOTA VODY A ČAS LOUHOVÁNÍ:
Voda 65-70°C, luhovat přibližně 2 minuty. U kvalitnějších čajů je možné připravit další nálevy. Použijeme k tomu teplejší vodu - 2.nálev 80°, 3.nálev 90°C.
  sypaný po 100g za 380 Kč


 Stálá nabídka - Čaje čínské zelené
Čaje čínské zelené
Long jing Xi Hu  (Čína - Jiangsu )
"Dračí studna od Západního Jezera". Klášterní plantáže okolo Hangzou byly známy ještě z dob „Klasické knihy o čaji“ od Lu Yüe (758 n.l.). Pro výrobu pravého Lung Chingu musí být dodrženy přesné postupy třídění, sušení a pražení. Čaj má ploché lístky, výraznou vůni a v nálevu je sladký a osobitě voňavý.
 PŘÍPRAVA ČAJE   (Počet nálevů: 3)
MNOŽSTVÍ ČAJE:
Přibližně 6 g na 0,5l, což jsou přibližně 3 čajové lžičky. (U některých čajů je třeba díky větší načechranosti počet lžiček zdvojnásobit pro nabrání stejné váhy).
TEPLOTA VODY A ČAS LOUHOVÁNÍ:
Voda 65-70°C, luhovat přibližně 2 minuty. U kvalitnějších čajů je možné připravit další nálevy. Použijeme k tomu teplejší vodu - 2.nálev 80°, 3.nálev 90°C.
  sypaný po 100g za 380 Kč


 

 Stálá nabídka - Čaje čínské zelené
Čaje čínské zelené
Gunpowder (Zhu cha)  (Čína - Zhejiang )
Perlový čaj - Též zvaný Gunpowder - Special. Je zpracován do malých, pevně svinutých kuliček, jež svým výrazným leskem dokladují výsostnou kvalitu. Nálev světlezelené barvy chutná a voní lehce kouřově. Čaj pro běžné pití, vhodný doplněk k čínské tabuli (a křídě).
 PŘÍPRAVA ČAJE   (Počet nálevů: 1)
MNOŽSTVÍ ČAJE:
Přibližně 6 g na 0,5l, což jsou přibližně 3 čajové lžičky. (U některých čajů je třeba díky větší načechranosti počet lžiček zdvojnásobit pro nabrání stejné váhy).
TEPLOTA VODY A ČAS LOUHOVÁNÍ:
Voda 80°C, luhovat dle chuti a vůně, u dalších nálevu zvyšovat teplotu vody.
  sypaný po 125g za 140 Kč   papírová krabička 125g za 140 Kč


Čaje čínské zelené
Chun mei  (Čína - Zhejiang )
Vzácné obočí - standardní sorta listového zeleného čaje k běžnému pití. Světlezelené nestejnoměrné lístky, svinuté do obloučku. Průzračný nálev žlutozelené barvy chutná lehce svíravě a voní mírně trávově. Vhodný, když svět nás nutí povytáhnout obočí.
 PŘÍPRAVA ČAJE   (Počet nálevů: 1)
MNOŽSTVÍ ČAJE:
Přibližně 6 g na 0,5l, což jsou přibližně 3 čajové lžičky. (U některých čajů je třeba díky větší načechranosti počet lžiček zdvojnásobit pro nabrání stejné váhy).
TEPLOTA VODY A ČAS LOUHOVÁNÍ:
Voda 65-70°C, luhovat přibližně 2 minuty. U kvalitnějších čajů je možné připravit další nálevy. Použijeme k tomu teplejší vodu - 2.nálev 80°, 3.nálev 90°C.
  sypaný po 100g za 100 Kč


Čaje čínské zelené
Luan Gua Pian  (Čína - Anhui )
Melounová semínka - Čaj, který se na našem trhu objevil teprve nedávno. Velké lístky sytě zelené barvy, nasládlé vůně. Jemný, světlý nálev plné chuti s lehkým dozvukem chuti japonských zelených čajů a s vůní, jež zručně propojí všechny vaše doposud zahálející neuronové spoje. Připravujeme jej na tři nálevy. Vhodný, když umdléváme.
 PŘÍPRAVA ČAJE   (Počet nálevů: 3)
MNOŽSTVÍ ČAJE:
Přibližně 6 g na 0,5l, což jsou přibližně 3 čajové lžičky. (U některých čajů je třeba díky větší načechranosti počet lžiček zdvojnásobit pro nabrání stejné váhy).
TEPLOTA VODY A ČAS LOUHOVÁNÍ:
Voda 65-70°C, luhovat přibližně 2 minuty. U kvalitnějších čajů je možné připravit další nálevy. Použijeme k tomu teplejší vodu - 2.nálev 80°, 3.nálev 90°C.
  sypaný po 100g za 420 Kč


Čaje čínské zelené
Meng Ding You Lu  (Čína - Meng Ding Shan)
"Nefritová Rosa" - Čaj je vyráběn stejnou metodou jako se používá u Japonských čajů, tedy metodou napařování což mu dodává jeho typickou vůni & chuť. Lístky vzhledem připomínají temně zelené jehličky s výraznou vůní suchého listu i nefritově zbarveného nálevu. Vhodný k jarnímu polehávání v jehličí.
 PŘÍPRAVA ČAJE   (Počet nálevů: 3)
MNOŽSTVÍ ČAJE:
Přibližně 6 g na 0,5l, což jsou přibližně 3 čajové lžičky. (U některých čajů je třeba díky větší načechranosti počet lžiček zdvojnásobit pro nabrání stejné váhy).
TEPLOTA VODY A ČAS LOUHOVÁNÍ:
Voda 65-70°C, luhovat přibližně 2 minuty. U kvalitnějších čajů je možné připravit další nálevy. Použijeme k tomu teplejší vodu - 2.nálev 80°, 3.nálev 90°C.


Čaje čínské zelené
Meng Ding Si Bei Xian  (Čína - Zhejiang )
"Vůně čtyř šálků", oblíbený a dostupný zelený čaj z pohoří Meng Ding. Název čaje odvozuje jeho charakter s krásnou, intenzivní sladkou vůní...což ale není vše, neboť v čaji jsou ukryty vůně čtyři, které se projevují postupně, s každým nálevem vystoupí do popředí jedna z nich, která v šálku dominuje - proto 'vůně čtyř šálků'. Jiskřivě žlutý nálev řízné, lehce svíravé a silné chuti s intenzivní květově-ovocnou stopou na patře a s pomalu doznívajícím mírně kořeněným aftertastem.
 PŘÍPRAVA ČAJE   (Počet nálevů: 3)
MNOŽSTVÍ ČAJE:
Přibližně 6 g na 0,5l, což jsou přibližně 3 čajové lžičky. (U některých čajů je třeba díky větší načechranosti počet lžiček zdvojnásobit pro nabrání stejné váhy).
TEPLOTA VODY A ČAS LOUHOVÁNÍ:
Voda 65-70°C, luhovat přibližně 2 minuty. U kvalitnějších čajů je možné připravit další nálevy. Použijeme k tomu teplejší vodu - 2.nálev 80°, 3.nálev 90°C.
  sypaný po 100g za 300 Kč


Čaje čínské zelené
BI LUO CHUNG CHA  (Čína - Ťiang-su )
"Modrozelené spirálky jara" je právem jeden z deseti nejslavnějších čajů Číny. Na břehu jezera Tai Hu se střídají čajové plantáže se zahradami ovocných stromů a čaj nasává jejich vůní. Něžné spirálovitě svinuté lístky vhodné pro ty co hledají jaro na dně šálku.
 PŘÍPRAVA ČAJE   (Počet nálevů: 3)
MNOŽSTVÍ ČAJE:
Přibližně 6 g na 0,5l, což jsou přibližně 3 čajové lžičky. (U některých čajů je třeba díky větší načechranosti počet lžiček zdvojnásobit pro nabrání stejné váhy).
TEPLOTA VODY A ČAS LOUHOVÁNÍ:
Voda 65-70°C, luhovat přibližně 2 minuty. U kvalitnějších čajů je možné připravit další nálevy. Použijeme k tomu teplejší vodu - 2.nálev 80°, 3.nálev 90°C.
  sypaný po 100g za 480 Kč


Čaje čínské zelené
Lu Xue Ya  (Čína - Yunnan)
"Zelený sníh" je poměrně nový druh čaje, který se začal produkovat v roce 2003. Podélně svinuté lístky mají smaragdovou barvu a svěží zelené aroma. Vhodné když se Vám nezdá padlí sníh dost býlí.
 PŘÍPRAVA ČAJE   (Počet nálevů: 3)
MNOŽSTVÍ ČAJE:
Přibližně 6 g na 0,5l, což jsou přibližně 3 čajové lžičky. (U některých čajů je třeba díky větší načechranosti počet lžiček zdvojnásobit pro nabrání stejné váhy).
TEPLOTA VODY A ČAS LOUHOVÁNÍ:
Voda 65-70°C, luhovat přibližně 2 minuty. U kvalitnějších čajů je možné připravit další nálevy. Použijeme k tomu teplejší vodu - 2.nálev 80°, 3.nálev 90°C.


Čaje čínské zelené
Wei Shan Mao Jian  (Čína - )
Ochmýřené vrcholky ze Žlutých hor - jeden z pěti nejvěhlasnějších čajů Číny. Složen je pouze z tipsů s jedním vrcholovým lístkem. Během tří nálevů váš hlas může vystoupit až k tříčárkovému c.
 PŘÍPRAVA ČAJE   (Počet nálevů: 3)
MNOŽSTVÍ ČAJE:
Přibližně 6 g na 0,5l, což jsou přibližně 3 čajové lžičky. (U některých čajů je třeba díky větší načechranosti počet lžiček zdvojnásobit pro nabrání stejné váhy).
TEPLOTA VODY A ČAS LOUHOVÁNÍ:
Voda 65-70°C, luhovat přibližně 2 minuty. U kvalitnějších čajů je možné připravit další nálevy. Použijeme k tomu teplejší vodu - 2.nálev 80°, 3.nálev 90°C.
  sypaný po 100g za 300 Kč


Čaje čínské zelené
Zelená opice [zielony malpiszon]  (Čína - oblast neuvedena)
Svěží zelený čaj s lístky až brčálové barvy a výraznou vůní připomínající.... Tak trochu jiný čaj ...na dva nálevy.
 PŘÍPRAVA ČAJE   (Počet nálevů: 2)
MNOŽSTVÍ ČAJE:
Přibližně 6 g na 0,5l, což jsou přibližně 3 čajové lžičky. (U některých čajů je třeba díky větší načechranosti počet lžiček zdvojnásobit pro nabrání stejné váhy).
TEPLOTA VODY A ČAS LOUHOVÁNÍ:
Voda 65-70°C, luhovat přibližně 2 minuty. U kvalitnějších čajů je možné připravit další nálevy. Použijeme k tomu teplejší vodu - 2.nálev 80°, 3.nálev 90°C.
  sypaný po 100g za 240 Kč


 Stálá nabídka - Čaje čínské zelené
Čaje čínské zelené
Ding Gu Da Fang  (Čína - Anhui)
Zelený čínský čaj, jenž vystřídal v nabídce Babské Ucho - Long Jing grade IV. Typické ploché lístky se zlatavým okrajem, pojmenované po svém legendárním prvním pěstiteli.
 PŘÍPRAVA ČAJE   (Počet nálevů: 2)
MNOŽSTVÍ ČAJE:
Přibližně 6 g na 0,5l, což jsou přibližně 3 čajové lžičky. (U některých čajů je třeba díky větší načechranosti počet lžiček zdvojnásobit pro nabrání stejné váhy).
TEPLOTA VODY A ČAS LOUHOVÁNÍ:
Voda 65-70°C, luhovat přibližně 2 minuty. U kvalitnějších čajů je možné připravit další nálevy. Použijeme k tomu teplejší vodu - 2.nálev 80°, 3.nálev 90°C.



  
Zvolte si skupinu čaje:

 zelené (16 ks)
 bílé (4 ks)
 červené (8 ks)
 polofermentované (7 ks)
 tmavé (9 ks)
 zelené (10 ks)
 černé (3 ks)
 černé (4 ks)
 černé (2 ks)
 černé (1 ks)
 černé (1 ks)
 ostatní (5 ks)
 černé (2 ks)
 maté, lapacho (4 ks)
 zelené ovoněné (9 ks)
 černé ovoněné (13 ks)
 polofermentované ovoněné (2 ks)
 ovocné (3 ks)
 bylinkové (3 ks)
 ostatní (4 ks)