:: Čaj


  Objednávek: 0 ks za 0 Kč

 Prodej čaje


Počet nalezených položek: 10
 Stálá nabídka - Čaje japonské zelené
Čaje japonské zelené
Bancha Kyoto  (Japonsko - Kyoto )
Základní sorta zeleného japonského čaje, určeného k běžnému pití. Plochý lístek světlezelené barvy a nálev charakteristické vůně pro japonský čaj. Připravujeme jej na dva nálevy. Vhodný pro rybáře.
 PŘÍPRAVA ČAJE   (Počet nálevů: 2)
MNOŽSTVÍ ČAJE:
Přibližně 6 g na 0,5l, což jsou přibližně 3 čajové lžičky. (U některých čajů je třeba díky větší načechranosti počet lžiček zdvojnásobit pro nabrání stejné váhy).
TEPLOTA VODY A ČAS LOUHOVÁNÍ:
Voda 65-70°C, luhovat přibližně 2 minuty. U kvalitnějších čajů je možné připravit další nálevy. Použijeme k tomu teplejší vodu - 2.nálev 80°, 3.nálev 90°C.
  vakuové balení po 70g za 280 Kč


Čaje japonské zelené
Sencha Kyoto  (Japonsko  - Kyoto )
Nejtypičtější čaj japonského trhu. Tato sorta je proslulá zejména svým pečlivým zpracováním. Temně zelený plochý lístek stejnoměrné velikosti, čerstvé trávové vůně a delikátní chuti. Tento čaj má velice příznivé účinky na tělo i ducha, povzbuzuje, čistí organismus, má velký obsah vitamínu C. Připravujeme jej na tři nálevy. Vhodný k tichému setkání s nejmilejšími přátel
 PŘÍPRAVA ČAJE   (Počet nálevů: 3)
MNOŽSTVÍ ČAJE:
Přibližně 6 g na 0,5l, což jsou přibližně 3 čajové lžičky. (U některých čajů je třeba díky větší načechranosti počet lžiček zdvojnásobit pro nabrání stejné váhy).
TEPLOTA VODY A ČAS LOUHOVÁNÍ:
Voda 65-70°C, luhovat přibližně 2 minuty. U kvalitnějších čajů je možné připravit další nálevy. Použijeme k tomu teplejší vodu - 2.nálev 80°, 3.nálev 90°C.
  vakuové balení po 70g za 350 Kč


Čaje japonské zelené
Tamaryokucha Kyoto  (Japonsko  - Kyoto )
Jedná se o prvotřídní typ zeleného čaje. Tmavozelený drobný lístek stejnoměrně svinutý. Nálev světlezelené barvy, svěží delikátní chuti. Připravujeme jej na tři nálevy. Vhodný pro sváteční příležitosti.
 PŘÍPRAVA ČAJE   (Počet nálevů: 3)
MNOŽSTVÍ ČAJE:
Přibližně 6 g na 0,5l, což jsou přibližně 3 čajové lžičky. (U některých čajů je třeba díky větší načechranosti počet lžiček zdvojnásobit pro nabrání stejné váhy).
TEPLOTA VODY A ČAS LOUHOVÁNÍ:
Voda 65-70°C, luhovat přibližně 2 minuty. U kvalitnějších čajů je možné připravit další nálevy. Použijeme k tomu teplejší vodu - 2.nálev 80°, 3.nálev 90°C.
  vakuové balení po 70g za 350 Kč


Čaje japonské zelené
Gyokuro Kyoto  (Japonsko  - Kyoto )
Excelentní japonský zelený čaj. Lahodná chuť a svěží trávová vůně jara dávají prožít dotek nebes v šálku. Patří k nejvýše ceněným čajovým produktům, protože výsostné kvality je dosahováno zastíněním čajových zahrad a ručním sběrem. Z temně zelených plochých subtilních lístků stejnoměrné velikosti je možno si nechat připravit 3 nálevy (i více) nebo si je vychutnat při přípravě v malé konvičce, kde se o nálevy staráte sami.
 PŘÍPRAVA ČAJE   (Počet nálevů: 3)
MNOŽSTVÍ ČAJE:
Přibližně 6 g na 0,5l, což jsou přibližně 3 čajové lžičky. (U některých čajů je třeba díky větší načechranosti počet lžiček zdvojnásobit pro nabrání stejné váhy).
TEPLOTA VODY A ČAS LOUHOVÁNÍ:
Voda 65-70°C, luhovat přibližně 2 minuty. U kvalitnějších čajů je možné připravit další nálevy. Použijeme k tomu teplejší vodu - 2.nálev 80°, 3.nálev 90°C.
  vakuové balení po 50g za 440 Kč


Čaje japonské zelené
Genmaicha Kyoto  (Japonsko - Kyoto )
Čaj s neleštěnou rýží. Specificky japonská delikatesa. Zpravidla standardní zelený čaj, obohacený praženou rýží. Touto kombinací získává své lákavé aroma a neobvyklou chuť. Vhodný, když rýžová políčka našich šedavých závitů potřebují zavlažit. Je možno si vychutnat i jeho druhý nálev.
 PŘÍPRAVA ČAJE   (Počet nálevů: 2)
MNOŽSTVÍ ČAJE:
Přibližně 6 g na 0,5l, což jsou přibližně 3 čajové lžičky. (U některých čajů je třeba díky větší načechranosti počet lžiček zdvojnásobit pro nabrání stejné váhy).
TEPLOTA VODY A ČAS LOUHOVÁNÍ:
Voda 65-70°C, luhovat přibližně 2 minuty. U kvalitnějších čajů je možné připravit další nálevy. Použijeme k tomu teplejší vodu - 2.nálev 80°, 3.nálev 90°C.
  vakuové balení po 70g za 250 Kč


Čaje japonské zelené
Kukicha Kyoto  (Japonsko  - Kyoto )
Čaj stonkový nebo také řapíkový, u nás čajová rarita. Světlezelené řapíky s příměsí nestejnoměrných lístků, nálev svěží zelené barvy a jemné trávové vůně. Připravujeme na tři nálevy. Vhodný, když plni nesmyslů chcete konečně pokukovat po smyslu.
 PŘÍPRAVA ČAJE   (Počet nálevů: 3)
MNOŽSTVÍ ČAJE:
Přibližně 6 g na 0,5l, což jsou přibližně 3 čajové lžičky. (U některých čajů je třeba díky větší načechranosti počet lžiček zdvojnásobit pro nabrání stejné váhy).
TEPLOTA VODY A ČAS LOUHOVÁNÍ:
Voda 65-70°C, luhovat přibližně 2 minuty. U kvalitnějších čajů je možné připravit další nálevy. Použijeme k tomu teplejší vodu - 2.nálev 80°, 3.nálev 90°C.
  vakuové balení po 70g za 280 Kč


Čaje japonské zelené
Hójicha Kyoto  (Japonsko - Kyoto )
Delikátní čaj se specifickým aroma. Pražené řapíky, někdy i podle sorty a třídy s netříděným listem světle hnědé barvy. V překladu znamená zlehka pražený čaj. Nálev nahnědlé barvy, vůně a chuti čerstvě pečeného chleba. Podáváme s vodou na další nálevy. Doporučuje se zejména jako dobrý nápoj po vydatném obědě.
 PŘÍPRAVA ČAJE   (Počet nálevů: 3)
MNOŽSTVÍ ČAJE:
Přibližně 6 g na 0,5l, což jsou přibližně 3 čajové lžičky. (U některých čajů je třeba díky větší načechranosti počet lžiček zdvojnásobit pro nabrání stejné váhy).
TEPLOTA VODY A ČAS LOUHOVÁNÍ:
Čaj vložíme přímo do čajové konve a necháváme luhovat po celou dobu pití čaje.
  vakuové balení po 50g za 220 Kč


Čaje japonské zelené
Matcha Kyoto  (Čína - Kyoto )
Exkluzivní japonská specialita určená k čajovému obřadu. Čerstvý zelený čaj se zastiňovaných zahrad,ručně sbíraný, velejemně mletý.
 PŘÍPRAVA ČAJE   (Počet nálevů: )
  plechová dóza 30g za 444 Kč


Čaje japonské zelené
Matcha "Natural"  (Japonsko - Kyoto - Uji)
Varieta práškového čaje Matcha "Natural", používaná v japanské kuchyni co ingredience do pokrmů rozličných (zmrzlina, koktejly, jogurt, moučníky, pečivo, atd.)
 PŘÍPRAVA ČAJE   (Počet nálevů: 1)
  vakuové balení po 50g za 270 Kč


Čaje japonské zelené
Bancha Standard  (Japonsko - oblast neuvedena)
Standardní sorta zeleného japonského čaje Bancha z prefektury Kagoshima.
 PŘÍPRAVA ČAJE   (Počet nálevů: 1-2)
MNOŽSTVÍ ČAJE:
Přibližně 6 g na 0,5l, což jsou přibližně 3 čajové lžičky. (U některých čajů je třeba díky větší načechranosti počet lžiček zdvojnásobit pro nabrání stejné váhy).
TEPLOTA VODY A ČAS LOUHOVÁNÍ:
Voda 65-70°C, luhovat přibližně 2 minuty. U kvalitnějších čajů je možné připravit další nálevy. Použijeme k tomu teplejší vodu - 2.nálev 80°, 3.nálev 90°C.
  sypaný po 100g za 200 Kč



  
Zvolte si skupinu čaje:

 zelené (16 ks)
 bílé (4 ks)
 červené (8 ks)
 polofermentované (7 ks)
 tmavé (9 ks)
 zelené (10 ks)
 černé (3 ks)
 černé (4 ks)
 černé (2 ks)
 černé (1 ks)
 černé (1 ks)
 ostatní (5 ks)
 černé (2 ks)
 maté, lapacho (4 ks)
 zelené ovoněné (9 ks)
 černé ovoněné (13 ks)
 polofermentované ovoněné (2 ks)
 ovocné (3 ks)
 bylinkové (3 ks)
 ostatní (4 ks)