:: Čaj


  Objednávek: 0 ks za 0 Kč

 Prodej čaje


Počet nalezených položek: 9
 Stálá nabídka - Čaje čínské tmavé
Čaje čínské tmavé
Puer  (Čína - Yunnan )
Svinutý temně hnědý list s šedavým leskem na povrchu. Tento dodatečně fermentovaný čaj se vyznačuje zcela specifickým (zemitým) aroma starých buddhistických klášterů. Vyžaduje delší čas pro louhování a v šálku je pak nálev až kávově temné barvy. Po prvním překvapení chutná podmanivě. Neobvyklá delikatesa pro labužníky, kterou připravujeme na dva nálevy. Ideální před úklidem sklepa.
 PŘÍPRAVA ČAJE   (Počet nálevů: 2)
MNOŽSTVÍ ČAJE:
Přibližně 6 g na 0,5l, což jsou přibližně 3 čajové lžičky. (U některých čajů je třeba díky větší načechranosti počet lžiček zdvojnásobit pro nabrání stejné váhy).
TEPLOTA VODY A ČAS LOUHOVÁNÍ:
Vroucí voda, luhovat přibližně 2-3 minuty.
  sypaný po 100g za 120 Kč


Čaje čínské tmavé
Puerla  (Čína - Yunnan )
Puerla© - Čaj Pu Er tradičně lisovaný do tvaru malých mističek (Xiao Wan), připomínajících bonbonky. Tento čaj se rovněž vyznačuje zcela specifickým aroma starých buddhistických klášterů. Od časů Sungské dynastie (960 - 1279) je tento čaj vyhledávaný pro své vynikající medicinální vlastnosti. Podáváme v malé konvičce společně s vodou na další nálevy. Vhodný, když se naše černé myšlenky nechtějí rozplynout.
 PŘÍPRAVA ČAJE   (Počet nálevů: 2)
MNOŽSTVÍ ČAJE:
Přibližně 6 g na 0,5l, což jsou přibližně 3 čajové lžičky. (U některých čajů je třeba díky větší načechranosti počet lžiček zdvojnásobit pro nabrání stejné váhy).
TEPLOTA VODY A ČAS LOUHOVÁNÍ:
Čaj vložíme přímo do čajové konve a necháváme luhovat po celou dobu pití čaje.
  sypaný po 5g za 15 Kč


Čaje čínské tmavé
Yunnan tuo cha  (Čína - Yunnan )
Čaj Pu Er lisovaný do tvaru misky, ze které se ulamují menší kousky. Nálev temné (až kávové) barvy. V Tibetu a Mongolsku tradičně podáván se solí, mlékem a jačím máslem. (Je možno si jej takto nechat připravit pouze s tou výjimkou, že máslo bude kravské, s upozorněním, že výsledná chuť je mimořádně nezvyklá a s mírným příplatkem 10 Kč.) Vhodný, když svět se nám jeví plný Mongolů.
 PŘÍPRAVA ČAJE   (Počet nálevů: 2)
MNOŽSTVÍ ČAJE:
Přibližně 6 g na 0,5l, což jsou přibližně 3 čajové lžičky. (U některých čajů je třeba díky větší načechranosti počet lžiček zdvojnásobit pro nabrání stejné váhy).
TEPLOTA VODY A ČAS LOUHOVÁNÍ:
Čaj vložíme přímo do čajové konve a necháváme luhovat po celou dobu pití čaje.
  balení po 100g za 155 Kč


Čaje čínské tmavé
Zhao Li Qiao cha  (Čína - Yunnan )
Puerová cihla - tradiční způsob lisování čaje typu Puer do trvanlivějších desek, z kterých se dolamují čí dořezávají kousky.
 PŘÍPRAVA ČAJE   (Počet nálevů: 2)
MNOŽSTVÍ ČAJE:
Přibližně 6 g na 0,5l, což jsou přibližně 3 čajové lžičky. (U některých čajů je třeba díky větší načechranosti počet lžiček zdvojnásobit pro nabrání stejné váhy).
TEPLOTA VODY A ČAS LOUHOVÁNÍ:
Čaj vložíme přímo do čajové konve a necháváme luhovat po celou dobu pití čaje.
  balení po 250g za 270 Kč


Čaje čínské tmavé
Pu Erh Superior  (Čína - Yunnan - Wu Liang Shan)
Vyšší třída Pu Erhu. Suchý list je menší, stejnoměrně svinutý a patří k vyšší sortě. Chuť i vůně je příjemně zemitá, lehce oříšková a dlouze doznívající.Vhodný, když z našich chuťových a čichových pohárků potřebujeme vypláchnout logr všedního dne.
 PŘÍPRAVA ČAJE   (Počet nálevů: 1)
MNOŽSTVÍ ČAJE:
Přibližně 6 g na 0,5l, což jsou přibližně 3 čajové lžičky. (U některých čajů je třeba díky větší načechranosti počet lžiček zdvojnásobit pro nabrání stejné váhy).
TEPLOTA VODY A ČAS LOUHOVÁNÍ:
Voda 65-70°C, luhovat přibližně 2 minuty. U kvalitnějších čajů je možné připravit další nálevy. Použijeme k tomu teplejší vodu - 2.nálev 80°, 3.nálev 90°C.
  sypaný po 100g za 180 Kč


Čaje čínské tmavé
Yunnan Chi Tse Beeng Cha  (Čína - Yunnan)
„Svatební koláč“ - čaj Pu Er lisovaný do tvaru koláče. Na jihu Číny v provincii Yunnan tradiční dar při zásnubách co symbol rodiny (kruhový tvar) a dlouhověkosti (Pu Er sám). V pádě tomto novější verse zpracování, kdy následná fermentace jest urychlena opakovaným napařováním zrajících čajových lístků (Pu Er typu shu).
 PŘÍPRAVA ČAJE   (Počet nálevů: 2-3)
MNOŽSTVÍ ČAJE:
Přibližně 6 g na 0,5l, což jsou přibližně 3 čajové lžičky. (U některých čajů je třeba díky větší načechranosti počet lžiček zdvojnásobit pro nabrání stejné váhy).
TEPLOTA VODY A ČAS LOUHOVÁNÍ:
Voda 90°C, další nálev pak vroucí vodou.


Čaje čínské tmavé
Liu Bao  (Čína - Guangxi)
„Čaj šesti pevností“ - čaj na pomezí - dodatečně fermentovaný oolong.
 PŘÍPRAVA ČAJE   (Počet nálevů: 2)
MNOŽSTVÍ ČAJE:
Přibližně 6 g na 0,5l, což jsou přibližně 3 čajové lžičky. (U některých čajů je třeba díky větší načechranosti počet lžiček zdvojnásobit pro nabrání stejné váhy).
TEPLOTA VODY A ČAS LOUHOVÁNÍ:
Voda 90°C, další nálev pak vroucí vodou.


Čaje čínské tmavé
Gong Ting  (Čína - Yunnan)
"Puer císařského dvora" Shu puer zpracovaný z vrcholových jarních tipsů čajovníku v oblasti Lin Cang. Nálev velmi jemné chuti a vůně,  bez sebemenší stopy hořkosti i po opakovaném zalití. Vhodný pro všechny kteří mají rádi nejen sebe.
 PŘÍPRAVA ČAJE   (Počet nálevů: 3)
MNOŽSTVÍ ČAJE:
Přibližně 6 g na 0,5l, což jsou přibližně 3 čajové lžičky. (U některých čajů je třeba díky větší načechranosti počet lžiček zdvojnásobit pro nabrání stejné váhy).
TEPLOTA VODY A ČAS LOUHOVÁNÍ:
Vroucí voda, luhovat přibližně 2-3 minuty.
  sypaný po 100g za 220 Kč


 Stálá nabídka - Čaje čínské tmavé
Čaje čínské tmavé
Zhu Ye Puer Cha  (Čína - oblast neuvedena)
Čínský tmavý čaj typu Puer uskladněný ve stonku bambusu. Speciální balení ojedinělé chuti.
 PŘÍPRAVA ČAJE   (Počet nálevů: 2-3)
MNOŽSTVÍ ČAJE:
Přibližně 6 g na 0,5l, což jsou přibližně 3 čajové lžičky. (U některých čajů je třeba díky větší načechranosti počet lžiček zdvojnásobit pro nabrání stejné váhy).
TEPLOTA VODY A ČAS LOUHOVÁNÍ:
Voda 90°C, další nálev pak vroucí vodou.



  
Zvolte si skupinu čaje:

 zelené (16 ks)
 bílé (4 ks)
 červené (8 ks)
 polofermentované (7 ks)
 tmavé (9 ks)
 zelené (10 ks)
 černé (3 ks)
 černé (4 ks)
 černé (2 ks)
 černé (1 ks)
 černé (1 ks)
 ostatní (5 ks)
 černé (2 ks)
 maté, lapacho (4 ks)
 zelené ovoněné (9 ks)
 černé ovoněné (13 ks)
 polofermentované ovoněné (2 ks)
 ovocné (3 ks)
 bylinkové (3 ks)
 ostatní (4 ks)