:: Čaj


  Objednávek: 0 ks za 0 Kč

 Prodej čaje


Počet nalezených položek: 4
 Stálá nabídka - "Čaje" jihoamerické maté, lapacho
"Čaje" jihoamerické maté, lapacho
Yerba Maté (Maté Rancho)  (Latinská Amerika - oblast neuvedena)
Tradiční nápoj jihoamerických Indiánů, posvátná bylina cesmína paraguayská (Yerba). Vyniká svými povzbudivými účinky, obsahuje až 2% kofeinu. Podává se v typické tykvi - kalabasa s trubičkou - bombilia. Drcený, světlezelený list cesmíny lehce kouřového aromatu, při větší koncentraci trpce nahořklá bylinná chuť. Je možno požádat o druhé zalití. Vhodné, když spánek je třeba zapudit.
 PŘÍPRAVA ČAJE   (Počet nálevů: 2)
MNOŽSTVÍ ČAJE:
Přibližně 6 g na 0,5l, což jsou přibližně 3 čajové lžičky. (U některých čajů je třeba díky větší načechranosti počet lžiček zdvojnásobit pro nabrání stejné váhy).
TEPLOTA VODY A ČAS LOUHOVÁNÍ:
Čaj vložíme přímo do čajové konve a necháváme luhovat po celou dobu pití čaje.
  sypaný po 100g za 60 Kč


"Čaje" jihoamerické maté, lapacho
Maté Pampero (pražené)  (Latinská Amerika - oblast neuvedena)
Pražená cesmína. Obdoba Maté Rancho. Drcené lístky hnědé barvy, lehce nasládlé vůně. Nálev hnědé barvy, chuti proměnlivě nasládlé až chlebově pečené. Podává se v kalabase s bombilií. Je možno požádat o druhé zalití. Vhodné, když ztěžka hledáme slov.
 PŘÍPRAVA ČAJE   (Počet nálevů: 2)
MNOŽSTVÍ ČAJE:
Přibližně 6 g na 0,5l, což jsou přibližně 3 čajové lžičky. (U některých čajů je třeba díky větší načechranosti počet lžiček zdvojnásobit pro nabrání stejné váhy).
TEPLOTA VODY A ČAS LOUHOVÁNÍ:
Čaj vložíme přímo do čajové konve a necháváme luhovat po celou dobu pití čaje.
  sypaný po 100g za 80 Kč


"Čaje" jihoamerické maté, lapacho
Lapacho  (Latinská Amerika - oblast neuvedena)
Tento nápoj je označován za nápoj Inků. Připravuje se z kůry jihoamerického stromu rostoucího na pomezí Argentiny a Brazílie. Indiáni kmene Callawaya věří v jeho léčivé účinky, které se projeví při dlouhodobém užívání. Také jím odhánějí smrt. Inkové byli pány svého času, proto se nechejme inspirovat a těšme se na konvičku plných 20 minut, neboť jsou nutné k přípravě nápoje správné síly. Pijte lapacho, vaše mízy budou pod ochranou této kůry opět skotačivě klokotat.
 PŘÍPRAVA ČAJE   (Počet nálevů: 1)
MNOŽSTVÍ ČAJE:
Přibližně 6 g na 0,5l, což jsou přibližně 3 čajové lžičky. (U některých čajů je třeba díky větší načechranosti počet lžiček zdvojnásobit pro nabrání stejné váhy).
TEPLOTA VODY A ČAS LOUHOVÁNÍ:
5 minut vařit, 15 minut luhovat.
  sypaný po 100g za 90 Kč


 Aktuální (dočasná) nabídka - "Čaje" jihoamerické maté, lapacho
"Čaje" jihoamerické maté, lapacho
Maté Salida del Sol  (Latinská Amerika - oblast neuvedena)
Maté Salida del Sol (s vousatkou citronovou).
 PŘÍPRAVA ČAJE   (Počet nálevů: 1)
MNOŽSTVÍ ČAJE:
Přibližně 6 g na 0,5l, což jsou přibližně 3 čajové lžičky. (U některých čajů je třeba díky větší načechranosti počet lžiček zdvojnásobit pro nabrání stejné váhy).
TEPLOTA VODY A ČAS LOUHOVÁNÍ:
Vroucí voda, luhovat přibližně 2-3 minuty.
  sypaný po 100g za 48 Kč



  
Zvolte si skupinu čaje:

 zelené (16 ks)
 bílé (4 ks)
 červené (8 ks)
 polofermentované (7 ks)
 tmavé (9 ks)
 zelené (10 ks)
 černé (3 ks)
 černé (4 ks)
 černé (2 ks)
 černé (1 ks)
 černé (1 ks)
 ostatní (5 ks)
 černé (2 ks)
 maté, lapacho (4 ks)
 zelené ovoněné (9 ks)
 černé ovoněné (13 ks)
 polofermentované ovoněné (2 ks)
 ovocné (3 ks)
 bylinkové (3 ks)
 ostatní (4 ks)